Kunststof kozijnen


Waarom nieuwe kozijnen?
Wanneer uw bestaande raam of deurkozijnen zijn beschadigd of verouderd, is het verstandig deze te laten vervangen. De aanschaf van een nieuw kozijn is daarnaast ook een goede optie. Nieuwe, kwalitatieve raamkozijnen bieden namelijk vele belangrijke voordelen. Niet alleen verbetert de uitstraling van uw woning, maar u zorgt tevens voor een verbeterde veiligheid én isolatiewaarde! De drie belangrijkste voordelen van een nieuw kozijn op een rij:

- U verbetert de uitstraling van het pand.
- U verhoogt de isolatiewaarde.
- U zorgt voor een verhoogde woningwaarde.

Kozijnen in alle materialen, kleuren en maten
Wanneer u nieuwe kozijnen gaat aanschaffen heeft u de keuze uit verschillende formaten, kozijntypen en materiaalsoorten. Eén van de materialen die vaak gekozen wordt is kunststof. Het is namelijk onderhoudsarm, is verkrijgbaar in een uitgebreid gamma aan kleurvariaties en structuren (ook houtlook) en heeft uitstekende isolerende eigenschappen.

Naast kunststof kunt u uiteraard ook kiezen voor hout, aluminium en staal. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hierover leest u meer op deze pagina. Voorbeelden van raamsoorten zijn schuiframen, tuimelramen, draaikiepramen en vaste ramen.

kunststof-ramen
Naast nieuwe houten kozijnen, plaatsen raamspecialisten ook vaak ramen van kunststof. Zowel valramen, als tuimelramen, draaikiepramen en schuiframen. Kunststof heeft namelijk een lange levensduur en vergt weinig onderhoud. Alleen het afnemen van de kozijnprofielen is vaak al voldoende. Daarnaast is de isolatiewaarde erg goed, waardoor u bespaart op de energiekosten. Door de lange levensduur en de besparing op de energiekosten, verdient u de investering op de lange termijn weer terug. Nadeel van dit materiaal is dat het niet altijd eenvoudig is om beschadigingen te herstellen. De prijzen voor een reparatie liggen daarom hoger dan bij bijvoorbeeld hout.

Geen onderhoud meer met kunststof-kozijnen
Eén van de belangrijkste redenen waarom men voor kunststof kiest, is dat het weinig raamonderhoud vereist. Het materiaal rot niet door binnendringend vocht, het is kleurvast en vuil hecht zich niet goed. Alleen af en toe afnemen is al voldoende. Twijfelt u nog tussen draaikiepramen van kunststof en hout? Er is ook kunststof met een houtlook verkrijgbaar. Dit is bijna niet te onderscheiden van echt hout. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

- De kozijnen zien er lang mooi uit.
- Materiaal isoleert goed en is duurzaam.
- Het heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Offerte aanvragen

Heeft u vragen of wilt u advies? Bel 085-2391010